SoMe-Vinkki: Hästägi eli #hastag eli AIHETUNNISTE

Published by

on

Aihetunnisteita (tässä kirjoituksessa tuttavallisemmin hästägejä) käytetään etenkin Instagram-julkaisuissa. Niiden perimmäinen tarkoitus on luoda kuvaryhmittymiä aiheen mukaan, eli tiettyyn aiheeseen liittyvät kuvat löytyvät palvelusta hästägin avulla. Näin ihmiset voivat seurata sosiaalisen median valtavassa kuva- ja informaatiovirrassa juuri niitä itselle tärkeitä ja kiinnostavia aihealueita, ja etsiä kuvia tietyn tunnisteen mukaan.

Hästägejä voi myös ottaa seurantaan, eli jos esimerkiksi oma yritys on kampaamo, kannattaa varmaankin seurata ainakin sellaisia aihetunnisteita kuin #kampaaja ja #kampaamo että pysyy kärryillä oman alan kilpailijoiden toimista. Vastaavasti esimerkiksi hästägillä #arvonta löytyy Instagramista 97300 kuvaa, eli kaikki arvonnoista kiinnostuneet seuraavat varmasti tätä ryhmää, eikä tätä hästägiä silloin kannata missata oman yrityksen arvontoja julkaistessa.

Hästägejä voi myös keksiä itse uusia sen sijaan että käyttää jo olemassa olevia. Näin voi luoda omalle yritykselle muistettavan oman hästägin joka auttaa osaltaan some-imagon luomisessa. Tägejä miettiessä kannattaa päästää mielikuvitus valloilleen sillä muistettavimmat tägit ovat niitä kiinnostavimpia, eivät niitä tuiki tavallisia. Hyvä esimerkki tästä on esimerrkiksi #oispakaljaa josta on tehty myös valtava joukko meemejä.

 Kuinka hästägejä sitten käytetään?

Alla on lyhyt video jolla havainnollistan kuinka tägit saa helposti lisättyä Instagram-julkaisuun. Mutta ensin muutamia yleisiä ohjeita ja vinkkejä.

Ensinäänkin, oikea muoto on risuaita+aihesana+välilyönti. Varsinkin viimeinen näistä on tärkeä, sillä yhteen pötköön kirjoitetut hästägit EIVÄT TOIMI, muista siis laittaa välilyönti tägien väliin. Hästägeissä ei myöskään saa olla välissä merkkejä kuten väliviivaa tai pistettä, mutta sen sijaan emojeja niissä voidaan käyttää.

Tägien valintaan vaikuttaa aina aihe, eli etsi sellaisia hakusanoja joilla itse etsisit julkaisusi kaltaisia julkaisuja, ja jos vasta aloittelet tägien käyttöä, suosittelen lämpimästi selaamaan kilpailijoiden vastaavia julkaisuja ja etsimään sieltä hyviä hästägejä. Tägin toimivuuden ja peiton (eli kuinka monta julkaisua tietyllä aihesanalla on tehty) voit tarkistaa käyttämällä instagramin etsi-toimintoa (suurennuslasi).

  1. Avaa Instagram ja valitse kuva jonka haluat julkaista
  2. Kirjoita muu teksti valmiiksi
  3. aloita hästägien tekeminen risuaidalla (videolla #instaohje)
  4. Voit valita etsimäsi tägin alle näkyviin tulevasta valikosta tai kirjoittamalla loppuun ja klikkaamalla välilyöntiä. Valikosta valitsemisen etuina ovat 1) kirjoitusvirheiden ehkäisy 2) automaattinen välilyönti ennen seuraavaa hästägiä
  5. Syötä kaikki haluamasi hästägit välilyönteineen ja julkaise
  6. Mikäli haluat seurata käyttämiäsi hästägejä (mitä vahvasti suosittelen pienyrittäjille), voit klikata niitä julkaisustasi ja valita ”Seuraa” tai (”Follow”)

Tässä lyhyesti tägäämisestä, toivottavasti siitä oli apua!

Tintti Drake
Tintti Drake

Markkinoinnin elämänkoulun priimusoppilas, monialayrittäjä, vaihtoehtoisten tapojen etsijä, digitaalisen markkinoinnin rohkaisija, äiti.
Bachelor of Business Administration Honours

Vastaa

A WordPress.com Website.

Discover more from HOUSE OF BONKERS

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading